Bonte Veren

Bezorgde wijnen voor thuis

Bonte veren

BEZORGDE WIJNEN VOOR THUIS

Door de COVID-19 uitbraak is BONTE VEREN Bistro & Wijnbar helaas noodgedwongen gesloten. En daar zijn we behoorlijk bezorgd over. Maar dat is geen reden om stil te zitten. In tegendeel. Daarom kun je bij ons nu de lekkerste door Bart geselecteerde wijnen bestellen. Hij komt za dan op de door jou gewenste dag persoonlijk thuisbezorgen. Pinnen kan aan de deur en we houden voldoende afstand. Vooraf bellen we even voor het maken van een bezorgafspraak. Wij noemen het 'Bezorgde wijnen voor thuis'. 

Bestellen kan door het formulier onderaan deze pagina in te vullen. Vanaf 6 flessen bezorgen we gratis in een straal van 10 kilometer rondom Elst.

VILLA LOREN, VENEZIE IGT PINOT GRIGIO

Druif: Pinot Grigio

      
Smaakprofiel:
Een fruitige, frisse en gevarieerde wijn met geuren van tropisch fruit en verleidelijke bloemige tonen
Vinificatie:
De druiven worden zacht geperst, waarna een fermentatie onder gecontroleerde temperaturen volgt. De wijn klaart gedurende 3 maanden op het bezinksel
Prijs per fles

Grupo Valdecuevas Flor Inanata

Druif: Verdejo & Sauvignon Blanc

      
Smaakprofiel:
Frisse tonen van witte bloemen, groen & tropisch fruit in de neus. In de mond is de wijn fris, sappig en rond met een prachtige balans tussen fruit en structuur. Typisch Verdejo bittertje en iets anijs
Vinificatie:
Fermentatie in kleine RVS tanks waarbij schilweking plaatsvindt om een grotere extractie van aroma’s te verkrijgen. Na de fermentatie is het roeren van de lees (battonage) een key-factor om de wijn ronder te maken en meer structuur te geven. Voor deze wijn worden druiven van verschillende plots gebruikt, allemaal van verschillende hoogte tussen de 600/800 meter.
Prijs per fles

Bodegas Nikeas Tinto Joven

Druif: Tempranillo & Garnacha

      
Smaakprofiel:
Een zeer sappig glas rode wijn met prachtige rood fruit van de Garnacha (bosaardbei) en zwart fruit van de Tempranillo. Voldoende vulling met een soepele, zachte afdronk vol frisheid.
Vinificatie:
Fermentatie vindt plaats in RVS tanks. 5 dagen koude maceratie
Prijs per fles

SAN MARZANO, SALENTO IGP GRAN TRIO ROSSO

Druif: Primitivo, Malvasia Nera en Negroamaro

      
Smaakprofiel:
In de neus aroma's van rijpe kersen en pruimen, chocolade en specerijen. De aanzet is vol en rijk, gevolgd door een sappige, zachte en lange afdronk
Vinificatie:
Temperatuur gecontroleerde schilinweking, gevolgd door een alcoholische fermentatie. Daarna rijpt de wijn gedurende 4 maanden in barriques van Frans eikenhout.
Prijs per fles

CAVA FAMILIA OLIVEDA BRUT JOVE

Druif: Pinot Grigio

      
Smaakprofiel:
De wijn heeft een mooie zachte mousse, en typisch lichte aroma’s van perzik en abrikoos vergezeld van een grote frisheid en mooie mineraliteit.
Vinificatie:
De vinificatie van de basiswijnen vindt plaats op inox, onder temperatuurscontrole. Elke druif wordt apart gevinifieerd. Als de 3 basiswijnen klaar zijn, wordt er geproefd en wordt dan de optimale coupage gemaakt. Na toevoeging van de liqueur de tirage wordt de wijn in de kelder gelegd waar de tweede gisting zich kan voltrekken. Eenmaal dit proces beëindigd is, verblijft de wijn nog een jaar “sur lattes” in de kelders.
Prijs per fles