Bonte Veren

Menu

LUNCHKAART

(Wijzigingen voorbehouden)

Brood van Menno (desem of gist)

Vitello tonnato, kalfsrosbief, tonijncrème, rucola

      
Gerookte forel, mierikswortel en waterkers 4,6
Filet Américain, tomatencrème, dragon, amandel

Beenham, coleslaw en mosterdmayo

Eiersalade, Hollandse garnaal, truffel 6
Tallegio, notenpesto en balsamico-uitjes 4,8
Slagerskroket, mosterdmayonaise, Amsterdams zuur                                                                                                                          
Garnalenkroket, mierikswortel mayo, waterkers

Salades

Salade Vitello tonnato, kalfsrosbief, tonijncrème, rucola

       11
Salade caprese , tomaat, basilicum, mozzarella 11
Salade met zalm, Hollandse garnalen, forel, veldsla en mieriksworteldressing 14

SOEP

Soep van de dag

       7
Tomatensoep van geschroeide tomaten, crème fraîche 6
Garnalenbisque, saffraanroom met citrus 8

DINERKAART

(Wijzigingen voorbehouden)

VOORGERECHTEN

Gepofte biet , blauwe kaas,  framboos  en appel

       10½
Gemarineerde zalm, rettich, watermeloen, sorbet sinaasappel en dille, gezouten citroen 13½
Steak Tartaar, tomatencrème, dragon, amandel en broodcroutons 10
Coquilles, bloemkool, Italiaanse ham, radijs en rode curry 13

Bloedworst, bleekselderij, cantharellen, pistache en bramen

Gekleurde tomatensalade, mozzarella, basilicum en pijnboompitten 10½
Terrine van eendenlever, brioche, compote van vijgen 17½

Salades

Salade Vitello tonnato, kalfsrosbief, tonijncrème, rucola

       11
Salade met zalm, Hollandse garnalen, forel, veldsla en mieriksworteldressing 14

HOOFDGERECHTEN

Groene asperge in truffelboter, krielen, gepocheerd ei, shiitake en sjalottenjus

       15½
Piepkuiken, Charlotte aardappel, geglaceerde meiraapjes , eigen jus met grove mosterd 19½
Schelvis met mosselen, groenten julienne, gepofte rijst en een worteljus met limoenblad 20
BBQ Prei, crème fraîche mousseline, gedroogde druiven, aardappelkaantjes en een saus van bruine boter, kappertjes en peterselie 17

Geroosterde zwaardvis, sinaasappel-kerrie couscous, tomaat, Harissa gegrilde venkel en granaatappel-vinaigrette

20½
Housesteak, Italiaanse groentestoof, kruidenpolenta en een saus van 8 jaar oude balsamico 22½

Lekker voor erbij

Verse friet,  mayo/crème fraiche /gerookte haringkaviaar 

       5
Groene salade 4

KAAS VAN KEES

3 soorten Franse rauwmelkse kazen

       6
6 soorten Franse rauwmelkse kazen 9
9 soorten Franse rauwmelkse kazen                                                                                   12

Dessert

Crème brûlée

      
Aardbeientaart met vanilleijs
Lemon-mango curd                                                                                                                                                                        
Sgroppino van citroensorbet met limoncello, cava en basilicum 6

Dorpsstraat 48
6661 EL ELST (Gld)

info@bonteveren.nl
Tel. 0481 745 290